West Side Story in Concert

Een ovationeel applaus, ontzettend veel enthousiaste reacties en de waardering met een tweede plaats bij de Weerter Podium Publieksprijs 2013-2014 voor de musical ‘Chess’ waren voor Trix Reintjens voldoende motivatie voor een nieuwe productie: West Side Story.

West Side Story is een Amerikaanse musical die later ook verfilmd is. De muziek is gecomponeerd door Leonard Bernstein. De Weertse Trix Reintjens bewerkte een selectie muziekstukken uit deze schitterende musical voor een theaterconcert. Het resultaat, ‘West Side Story in Concert’, was een boeiende uitvoering waarbij live muziek, zang en dans door een grote groep regionale muzikanten, zangers en dansers de rode draad vormde.

Speciaal aan dit optreden is de unieke samenwerking tussen lokale groepen, veelal bestaande uit jongeren. De combinatie van accordeonensemble Air d’Accordéon, 5 percussionisten van het Percussion Ensemble Weert, waaronder Paul, en een groot gemengd koor bood een verrassend muzikaal resultaat. Paul was in dit geheel de paukenist van het orkest.

Op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 april 2016 heeft in het Munttheater te Weert deze theatervoorstelling plaatsgevonden.