Nebojša Jovan Živković’s Summer Academy

14 augustus tot en met 21 augustus heeft de International Summer Academy voor Marimba & Percussion (ZISAMP) van Nebojša Jovan Živković plaatsgevonden in Duitsland, Bingen am Rhein.

Paul heeft de kans gekregen om een deelnemer hiervan te zijn. 6 dagen lang, 8 uur per dag, kreeg hij masterclasses van een van de meest vooraanstaande slagwerkers wereldwijd: Nebojša Jovan Živković.

Živković wordt gezien als een van de uniekste en expressiefste marimbavirtuozen ter wereld en heeft de internationale slagwerkwereld in de laatste 20 jaar zeer beïnvloed. Meer dan 30 van zijn composities zijn intussen standaard-repertoire geworden. Zijn werken zijn zelfs in meer dan 40 landen uitgevoerd.

Daarnaast waren er ook gastartiesten. De gastartiesten in de Academy van 2016 waren Nicolas Suter & Jacques Hostettler van het befaamde Zwitserse Tchiki Duo. Paul had in 2014 al kennis gemaakt met hen en dit was dan ook een goed wederzien.

Tchiki Duo staat bekend om hun emotie, originaliteit en virtuositeit, met een uitgebreid repertoire dat bestaat uit zowel originele werken als hun eigen composities en arrangementen van met name pianorepertoire.

Paul and Tchiki
Paul met Tchiki Duo

Meer info: http://zivkovic.de en http://tchikiduo.com