De spanning stijgt voor circa 60 Weerter muzikanten, zangers en dansers. Na ruim anderhalf jaar afzonderlijke voorbereiding is het nu tijd voor een serie grote groepsrepetities in de voorbereiding naar West Side Story in Concert.

West Side Story is een Amerikaanse musical die later ook verfilmd is. De muziek is gecomponeerd door Leonard Bernstein. De Weertse Trix Reintjens bewerkte een selectie muziekstukken uit de schitterende musical ‘West Side Story’ voor een theaterconcert. Het resultaat is een boeiende uitvoering waarbij live muziek, zang en dans door een grote groep regionale muzikanten, zangers en dansers de rode draad vormt.

Speciaal aan dit optreden is de unieke samenwerking tussen lokale groepen, veelal bestaande uit jongeren. De combinatie van accordeonensemble Air d’Accordéon met diverse andere gastmuzikanten (waaronder maar liefst vijf percussionisten) en het grote gemengd koor biedt een verrassend muzikaal resultaat. De visuele toevoeging van dansers met diverse stijlen zorgt voor een compleet programma. Paul is paukenist en slagwerker in deze musical.

West Side Story in Concert speelt op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 april 2016 in het Munttheater te Weert.