Muziek, zang en dans, in totaal zo’n 160 deelnemers, komende van verschillende topscholen en amateurverenigingen uit de gemeente Weert om van Koninginnedag 2011 een ware feestdag te maken!

Op de klanken van ‘Brand new day’, de ‘Bolero’ en ‘O Fortuna’ heeft de Koninklijke familie, genodigden en het publiek van het begin tot het eind kunnen genieten. De ontvangst ging gepaard met een grote groep dansers die Hare Majesteit verwelkomden op het werk “Brand new day”. Vervolgens namen 3 dansers het over en regisseerden de Koningin, familie en genodigden naar de plek waar het feestelijk gebeuren op dat moment plaatsvond. Op de Bolero van Ravel zetten de muzikanten, zangers en dansers een aangrijpende, ontroerende act neer. Zo ontroerend dat het publiek aan de zijkanten tranen weg moesten pinken. Het tot leven komen van de dansers die vervolgens hun dansstijlen lieten zien maakte het plaatje compleet.

Het slot “O fortuna” was het meest spectaculair. Op 10 trapladdertjes van verschillende hoogtes had Annelies een act gemaakt met breakdancers. Deze dansers lieten hun trucjes zien op de muzikale lijnen van het werk. Confectiekanonnen en afzeilende militairen maakten het geheel af. Het was in één woord een lust voor het oog.

De Koninklijke familie was dan ook zeer lofwaardig over deze fantastische slotact.
Dit alles was in Nederland in zijn geheel te zien bij de NOS. De overige, wereldwijde omroepen hebben er fragmenten van laten zien. Ook de grote koppen op de voorpagina van nationale en internationale dagbladen logen er niet om. De reacties van de kijkers/lezers uit het hele land waren overweldigend.